Mesaj de bun venit pe Forum Plural

Bună ziua,

Avem onoarea să vă invităm la un forum transdisciplinar în ştiinţe sociale, care va avea loc cu o regularitate lunară în sediul laboratorului de psihologie de la Universitatea pedagogică de Stat "Ion Creangă" (a se vedea mai jos adresa).

Forumul îşi propune să favorizeze comunicarea dintre cercetătorii în ştiinţe sociale (istorici, sociologi, politologi, antropologi, psihologi sociali) de nouă generaţie din Moldova.

Şedinţele forumului vor avea loc de obicei în prima sîmbătă a fiecărei luni, la ora 10:00 şi vor fi structurate în felul următor : doi cercetători invitaţi din timp îşi vor prezenta comunicările pe subiecte (comlementare sau apropitate tematic) din cercetările lor. După fiecare comunicare, care va dura pănă la 30 min, vor urma întrebări, sugestii, discuţii cu privire la conţinutul comunicării. La şedinţele forumului sînt invitaţi să participe (în calitate de raportori şi public) toţi cercetătorii în ştiinţe sociale care lucrează pe un subiect legat de societatea din Rep. Moldova, Basarabia sau Transnistria, şi care vor să facă cunostinţă cu ultimele cercetări ale colegilor lor.

Prima şedinţă a Forumului va avea loc sîmbăta, 5 aprilie a.c. în Laboratorul de Psihologie de la Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" (Str. Ion Creangă 1, bloc 2, et. 3, sala 60), ora 10:00.

Dr. Igor Caşu (lector de istorie la Universitatea Ped. de Stat) si Victoria Raileanu (doctorandă în istorie la Universitatea Laval din Quebec) vor fi raportorii în această primă şedinţă a forumului.

Titlul comunicării lui Igor Caşu: "Iluzii şi decepţii: opinia publică în RSSM în contextul destalinizării şi revoluţiei maghiare (1956)"

Titlul comunicării Victoriei Răileanu: "Repere teoretice în studiul eroicităţii: filmele documentare istorice în Moldova sovietică din epoca post-stalinistă (1956-1990)"

A se vedea pe acest blog rezumatele comunicărilor şi cîteva date biografice ale raportorilor.

Ne puteti pune întrebări sau să vă pronunţaţi asupra Forumului pe acest blog sau la adresa e-mail forum.plural@gmail.com.

Grupul de iniţiativă al Forumului : Dr. Petru Negură, Dr. Diana Dumitru, Drd. Andrei Cuşco

Comments